A A A

Over ons

In 1986 kochten we onze 1ste Duitse Herder, nl. Max met als afkomst "de boer" en de varkensstal met als resultaat een agressieve onhandelbare hond die we dan ook spijtig genoeg op 1 jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen nadat hij onze zoon Yves had proberen te bijten en dat was er te veel aan.

In 1987 kochten we dan onze alom bekende Kathy, door iedereen geliefd die haar leerden kennen en zeker gekend onder de gehoorzaamheidsspelers, na een paar maanden kwam dan onze Lex erbij, een schat van een reu met droom van een karakter.

In 1992 zijn we dan verhuisd  naar onze huidige locatie nl. op de Zilverberg in de Hazegoedweg vroeger Kleine Weg en dan was het hek van de dam, daar hadden we de plaats en mogelijkheid om kennels te zetten en vooral we hadden geen vervelende buren die konden klagen over het geblaf, nu waren we niet meer tegen te houden al snel werd ons hondenbestand uitgebreid, met de zeer bekende Bob Vom Fiemereck die bij ons heel wat teefjes moeder gemaakt heeft.

Daarnaast konden mensen bij ons terecht met hun hondjes wanneer ze op verlof gingen, meestal waren het honden die elders niet zo welkom waren zoals de husky, malamute en vaak wat prikkelbare honden die we steeds zonder problemen konden opvangen.  Nu nog steeds is er deze mogelijkheid aan erg democratische prijzen.

Zo zijn we steeds maar blijven groeien en is ook de ervaring en kennis er bijgekomen zodat we nu kunnen zeggen na al die jaren dat we toch wel reeds heel wat weten over hoe een hond in elkaar zit en op welke manier je er een aangename vriend kan van maken.

Tot op de dag van vandaag vind je ons steeds op de meeste tentoonstellingen van de VVDH waar we steeds samen met onze vriendin Mimi naar toe gaan zowel als toeschouwer als als deelnemer. Ook het jaarlijkse gebeuren de HAUPTZUCHSCHAU in Duitsland mag ons steeds rekenen tot de toeschouwers en reeds een paar maal als deelnemer.

Momenteel trainen we een aantal malen in de week in onze KG Ten Putte die nu gelegen is in Koekelare en om de 14d gaan we kynologie trainen in Waregem. Dus je ziet we zitten nog niet stil alhoewel dat de scharnieren af en toe wat kraken blijven we volharden en hopen nog op een aantal jaren plezier met onze honden en onze vrienden

 

Op 1 oktober 2011 zijn we verhuisd naar Kooigem in de Doornikserijksweg nr 300, doordat we allebei al wat ouder worden hebben we gekozen voor een woning met een kleinere tuin en ons aantal honden is ook drastisch verminderd.

We trainen nog steeds maar nu vindt ge ons Waregem op zaterdagnamiddag en zondagmorgen.